Relatiile online – Inceputurile platonice si dezinteresate

De cand cu noile instrumente social media, lumea a inceput sa se miste altfel. Se organizeaza petreceri pe Facebook si #intalniri_tematice_tweet_meet pe Twitter. S-a trecut de la site-urile de dating gen sentimente amandoi si altele de care nu-mi aduc aminte la aceste tool-uri, ca sa fim mofturosi.

Cum functioneaza mecanismul? Cum stai tu online si o arzi aiurea pe acasa sau pe la servici, niste oameni seriosi (cu multi followeri neaparat) propun o intalnire. Daca ideea prinde apar imediat cateva RT-uri si sa face eventual un twtvite ca sa se stabileasca participantii. In cazurile mai grave se face si un twtpoll pentru alegerea locatiei si a orei.

La ziua z, ora h, locul l, puhoiul de lume umple strada. Desigur intr-un caz nefericit pot fi si intalniri restranse de una, doua maxim trei persoane. Dar trecem peste. In sfarsit ajunsi in locul dorit incepe networking-ul pe care il astepta toata lumea. In calea acestui fenomen ar putea sa stea pretexul adunarii: salvarea cainilor, adunatul de gunoaie, colectatul de bani pentru cauze nobile(din pacate unele imaginare), pur artistice pentru inaltarea la cer a sufletului dupa paste. Pentru ca cheta sa fie discreta se ofera compensari. “Hai ca am primit ceva simbolic pentru donatia mea” sau “A fost un spectacol fain, oameni frumosi” etc.

Dupa cunoasterea initiatica de obicei mai urmeaza si alte intrevederi in care se stabilesc simpatiile si incep evident barfele. Daca ai vazut pe cineva o data poti sa-l barfesti. Viata e scurta, lumea multa si e complicat sa cunosti indeaproape 2-300 de oameni, asa ca sunt binevenite informatiile venite din “cloud”. Sharing-ul de informatii este esential.

Dupa intalniri, toata lumea scrie pe blog. Acolo se povestesc faptele desfasurate la abia incheiatul eveniment. zugravirea in culori calde a celor cu care ai luat contact iti asigura un bun renume. Pentru un efect sporit se pun cat mai multe link-uri catre blogurile lor(pentru cei mai putin activi in online aflati ca pe Twitter toata lumea are blog – este un element de personal branding). Cu un astfel de articol iti atragi pe loc simpatia si la randul tau vei fi pomenit pe acatistele online ale (pro)bloggerilor pe care i-ai cinstit in jurnalul tau.

Cam atat pentru acum. Urmeaza o parte ce va aprofunda continuarea povestilor incepute in strada.

3 thoughts on “Relatiile online – Inceputurile platonice si dezinteresate

 1. Titus

  Hmm, mi-a venit o idee. Și așa nu prea se ocupă nimeni în mod serios de Online Meet-urile astea, hai să facem niște chestii constante: #ControlTweetMeet , #ZapadaTweetMeet , #OutdoorTweetMeet.

  Ce zici?

  Reply
  1. Mihnea Beldescu Post author

   Lumea se ocupa destul de serios. Sa nu uitam profesia de participant la evenimente pe care mai toti o practicam lately cel putin part-time 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *