Asteriscul si greselile pe yahoo messenger

Cand tastam in viteza se intampla sa si gresim. De obicei se poate corecta cu usurinta pe loc sau la o lecturare ulterioara. Pe messenger treaba sta un pic diferit. Si chiar si pe Twitter.

Asterisc *

Asterisc *

Cand lansezi cuvinte gresite pe messenger exista posibilitatea sa fi inteles gresit. In acest sens se obisnuieste repetarea cuvantului/cuvintelor gresite insotite de un asterisc. In general cam toata lumea foloseste aceasta notatie. Cu toate acestea cum a ajuns asteriscul sa fie atat de folosit?

O teorie in domeniu spune ca este nevoie de o masa critica de oameni care sa aiba un anumit comportament si mai mult cei ce sustin fenomenul, de obicei involuntar sa aiba o anumita influenta in domenul respectiv. Pe messenger nu se poate spune ca exista cineva care disemineaza acest obicei, de a pune asterisc si cuvantul corect dupa sesizarea unei greseli. Fiind un obicei bun, in sensul ca ii ajuta pe ceilalti sa se faca intelesi, se pare ca folosirea * s-a intins destul de rapid si de la sine.

In cazul Twitter, lucrurile stau putin diferit. Dupa ce s-a trimis un tweet si dupa aceea se observa ca acesta contine greseli, exista posibilitatea stergerii lui si retrimiterea lui corectat. Totusi unii in loc sa faca asta mai trimit un al doilea tweet redundant ce include si un asterisc. Fenomenul fiind mai incipient va fi interesant de observat in ce directie se indrepta corectura: stegere sau asterisc?

Bonus, o legea de-a lui Murphy:

Un articol desrpe greseli va contine greseli.

One thought on “Asteriscul si greselile pe yahoo messenger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *