Definitie: Abagiu. ce? cine?

Poate nu toata lumea a auzit bancul cu domnul MihaiL Abagiu. Partea interesanta este ca am cunoscut la un moment dat pe cineva care se numea asa, si nu parea sa fie deranjat in aceasta privinta. Cel putin nu in ultimul timp, caci probabil copilaria i-a fost populata de tot felul de apeluri. Dar in primul rand ce inseamna Abagiu? Sa vedem in DEX.

ABAGÍUabagii, s.m. Persoană care se ocupă cu fabricarea sau cu vânzarea abalei2; abager. – Din tc. abacı.

Cum nu toata lumea ce este abaua, avem si in acest caz o definitie la indemana:

ABÁ2abale, s.f. Țesătură groasă de lână, de obicei albă, din care se confecționează haine țărănești; dimie, pănură. – Din tc. aba.

Cuvantul in sine il supune pe purtator unor mistouri constante, mai ales cand varsta lui este mica, stiut fiind faptul ca, copii sunt rai(sinceri?) Probabil ca in timp unii dintre indivizi nu reusesc sa se ridice peste glumele nevinovate ce de multe ori pot degenera in bataie de joc. Din aceasta cauza acumuleaza diverse frustrari si cand la maturitate cineva se trezeste sa readuca la viata vechea gluma, respectivul ar putea rabufni violent, verbal cel putin.

La o cautare rapida prin cartea de telefoane in Bucuresti am reusit sa identific 17 pozitii. Avand in vedere ca nu toti apar in registru, cat si faptul ca majoritatea fac parte dintr-o familie, probabil ca exista un numar ceva mai mare de purtatori. Cele mai norocoase sunt probabil fetele care vor scapa de acest nume la casatorie(daca nu vor insista sa-l pastreze desigur). Fiind destul de putini este putini probabil ca sa iti iasa in cale. Si totusi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *