Cum sa NU primesti un follow back

Ratiunea de a exista a unora pe twitter este dobandirea de noi followers. Ceea ce este de inteles pana la un moment dat; nimeni nu vrea sa vorbeasca singur. Dar ce metode aplici cand vrei neaparat sa castigi niste urmaritori?

Vrei urmaritori?

Vrei urmaritori?

Daca nu v-ati dezactivat optiunea, primiti mail de fiecare data cand cineva incepe sa va urmareasca pe Twitter. Multi dau follow in speranta ca li se va da follow inapoi, dintr-un fel de reciprocitate sau curtoazie. Problema e ca rata celor cu acest obicei este destul de mica. Si atunci ce faci cand i-ai dat cuiva follow si ala nu e in stare sa-ti raspunda in modul dorit, adica sa-ti dea si el follow? Pai e foarte simplu! Unfollow!

Asta e prima etapa. Dar povestea nu se termina aici. Recrutarea urmaritorilor continua  in ceea ce-l priveste pe utilizatorul respectiv. Asa ca dupa cateva zile ii dai din nou follow. Ala o sa primeasca din nou mail, si poate data viitoare se va simti si va da totusi follow back. Se mizeaza probabil si pe faptul ca respectivul nu mai tine minte exact de la cine primeste aceste notificari. Din pacate(pentru ei) un astfel de comportament e usor de urmarit. La adresa aceasta e suficient sa iti scrii id-ul si sa adaugi link-ul generat in Google Reader.

Dupa cum se vede din exemplul de mai jos, cam asta e comportamentul unui posesor de cont de twitter ce a ales aceasta cale pentru castigarea de urmaritori:

Follow Unfollow

Follow Unfollow

One thought on “Cum sa NU primesti un follow back

 1. Florin

  Inainte de a da cu piatra, vreau sa se stie ca sunt un incepator al Twitterul-ui, deci fiti blanzi.

  Personal nu ma dau in vant dupa Twitter si din cauza ca pe vremea cand am incercat sa urmaresc oamenii, sa raspund, pierdeam foarte mult timp pe zi facand asta, iar timpul nu imi permite sa stau in fata calculatorului si sa tot citesc zecilede twituri are unui utilizator x zeci de oameni activi, sa raspund, etc.

  Iar daca intru pe net de cateva ori pe zi sa citesc mailurile, sa raspund al ele, sa aprob comentarii sau sa raspund comentariilor, nu aloc timp pt Twitter decat seara, iar in felul acesta nu fac fata sa citesc sute de replici, si sa raspund la unele twituri.

  Probabil voi fi judecat de cei care sunt activi pe Twitter si ii gasesc o mare utilitate, dar pana acum pe mine din acest motiv Twitterul nu m-a convins sa il folosesc in adevaratul lui sens, relationare.

  Intrebare:

  Dar daca toti dau follow la toti, atunci nu se obtine cumva o retea fara putere? Adica o retea in care urmaresc pe cei care nu scriu despre ce ma intereseaza pe mine, o retea in care nu mai are relevanta subiectele despre care scriu oamenii.

  In ochii mei de incepator mi se pare logic sa dau follow la cei pe care chiar vreau sa ii urmaresc, nu doar sa relationez de dragul relationarii.

  Chiar am vazut raspunsul unor mari bloggeri, ca ei nu urmaresc decat f. f. putini, sau au follow la multi, dar nu urmaresc decat pe cativa.

  Cum vezi aspectele acestea?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *