Alte fenomene din Vama

Dupa cum spuneam intr-un post anterior, am revenit cu mai multe fenomene ce se intampla in acest minunat tinut care este Vama Veche. Avand in vedere ca este o zona turistica cu o perioada destul de scurta, fiecare “antreprenor” local incearca sa scoata un profit pentru tot anul, ajungand la unele chestii aberante si nesimtite fata de clienti.

Sa presupunem ca ai venit cu sticla de vin de acasa(Carrefour, Real etc) dar nu ai tirbuson. Pentru a ajunge la lichidul din sticla am cerut un tirbuson de la un magazin(cel de pe strada principala de langa plaja cu tejghe si deschidere mare, cred ca neoficial ii zice “Marius” si au Frape la bormasina). Daca as fi cumparat sticla de la ei, nu era nicio problema, ar fi deschis-o. Asa mi-au cerut 10 mii!!! Mi s-a parut cam nesimtire.

La o sticla de vin, daca tot il torni in pahare, ar merge si niste gheata. Tot la magazinul sus-amintit, am incercat sa cumpar gheata. Se vede ca baietii stiu sa faca afaceri asa ca pentru o punguta mica pe care o umpleau manual mi-au cerut 10 roni. Am zis WTF si am gasit la Bibi(culmea!) gheata ambalata in pungi de 2,5 kg la mai putin de 10 roni. Ulterior am vazut la magazinul Val-Mar din spate la Stuf si mai ieftin ca la Bibi.

Avand in vedere dezastrul din timpul noptii, pe plaja la Stuf raman foarte multe sticle, pet-uri, cutii de aluminiu si multe alte urme de civilizatie. Din pacate trebuie facut curat asa ca au fost tocmiti niste tigani ca sa adune mizeria in saci. Desigur, mai sunt si “voluntari” care fac aceasta treaba, desigur obositoare, pentru asta primind 2, poate 3 beri. Si chiar si asa se descurca deoarece nu cred ca au vreo problema sa “scurga” ce a mai ramas prin recipientele ramase pe jos si sa faca un mix bun.

3 thoughts on “Alte fenomene din Vama

  1. Eros

    @Basarica: foarte interesant argumentul cu “daca vrei civilizatie, nu ai ce cauta in roamnia”. Deci romania e o groapa de gunoi. Deci s-o tratam ca atare, sa nu mai avem atatea pretentii. Poi daca toti gandesc asa, nici nu-i de mirare ca groapa asta se tot umple…

    Reply
  2. Basarica

    Vama a ajuns un soi de toaleta publica cu un amalgam de turisti. De la oameni extrem de bogati pana la rockerii jegosi care cersesc o bere. Un peste alta in mizeria respectiva ajung oameni fara pretentii. So.. nu vad ce atatea probleme. Mergi in vama, pentru asta mergi. Altfel, daca vrei civilizatie, nu ai ce cauta in roamnia si cu atat mai mult nu in vama ori 2 mai.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *