iPhone 4 – ce aveti in mana

Nu cu mult timp in urma a aparut iPhone al 4-lea. In mod natural lumea il vrea, il doreste. Unii il si au. Pana una alta pretul e aiurea, dar cu asta ne-am obisnuit. Orice chestie noua la noi la Romania e la suprapret. Cam care ar fi caracteristicile care rapesc simturile fanilor si ei nici nu stiu despre ce e vorba…

iphone 4

iphone 4

Trebuie ca unii sa inteleaga cu telefonul se numeste iPhone 4 si nu 4G. E simplu: 4 si atat, nu de altceva dar e al patrulea descendent al speciei. E adevarat ca al doilea si al treilea s-au numit 3G, respectiv 3GS dar asta pentru ca primul model functiona doar pe EDGE/GPRS si la marketing li s-a parut mare lucru sa evidentieze faptul ca ai 3G respectiv 3G + S(peed). 4G dupa cum unii nu au aflat inca, se refera la a patra generatie de retea de telefonie mobila dupa cum GSM a fost a doua iar 3G se mai numeste si UMTS(a treia). Daca nu ma insel HTC EVO e unul din putinele telefoane 4G aparute.

Retina display e o chestie de marketing pur. Rezolutia ecranului e de doua ori mai ridicata pe orizontala respectiv pe verticala si de aici rezulta de 4 ori mai multi pixeli. Avand in vedere ca e aceeasi suprafata bineinteles ca retina ta neevoluata de mii de ani nu mai reuseste sa distinga un pixel de altul.

Si bineinteles cei cu degete rare, atentie! Si fata si spatele telefonului sunt de sticla ceea ce il face 2 doua ori mai susceptibil sa arate ca un geam spart…

Avand in vedere ca e un gadget nou, acesta trebuie aratat la lume. La naiba degeaba l-am luat daca il tin in buzunar si vorbesc la el doar cu handsfree-ul. Deci trebuie purtat in mana cat mai mult posibil, mai ales la semafor unde lumea asteptand sa se faca verde arunca o privire invidioasa in jur sa scaneze telefoanele competitiei.

In club fiind ceva mai intuneric, telefonul e mai greu de observat. Din fericire poti sa-i apesi butonul si sa il tii luminat, usurand astfel sarcina celor care nu le era clar daca era o caramida sau un iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *