De ce as vrea Google Plus?

De ce ai vrea tu Google Plus? De ce ar vrea oricine? Explicatia e relativ simpla si ia in considerare natura… umana, sa zicem.

S-a zis in stanga si-n dreapta ca Google Plus e un fel de Facebook care nu e Facebook. Paaai… si atunci de ce ai vrea asa ceva? Pentru ca suntem curiosi, si vrem sa vedem daca exista chestii noi de testat, daca aduce inovatii, daca putem zbura cu ce ne ofera sau daca il folosim si devenim mai cool.

Google Plus

Google Plus

 

 

Normal ca vrem asa ceva. Inafara de asta vine de la Google si asta e suficient. Bineinteles ca Google a scos o multime de produse care au murit cu mai multa sau mai putina galagie. Wave si Buzz sunt cele mai cunoscute, dar exista si Google Music si azi am auzit de Google Health. Apropo, mai tine minte cineva Knol – Wikipedia-wannabe?

Motivul pentru care vreau sa incerc Google Plus e acelasi cu motivul pentru care as vrea alt telefon. E ALTUL! Sigur, e mai bun, are ecran mai mare, un procesor mai bun si toate cele(mai putin baterie) – conteaza toate astea, dar nu trebuie sa uitam ca e ceva NOU. Asa ca dam buzna dupa invitatii pe Twitter sau pe unde apucam. Si ne numim early adopters. Exista destui oameni care n-au auzit de asa ceva. Poate ca macar un om o sa afle de asa ceva citind articolul asta pentru ca a dat click pe link-ul din messenger.

Sunt convins ca daca Apple ar scoate vreun serviciu social le-ar cadea serverele. De fapt Apple poate sa faca orice, lumea se va opri si va analiza iar fanii vor cumpara indiferent daca produsul respectiv e o aiureala. Chiar asa, cand a fost ultima data cand Apple a lansat ceva nascut mort? Cred ca si-au facut temele si au cercetat ce vor oamenii. Sau pur si simplu sunt atat de destepti si pot sa le spuna oamenilor ce sa-si doreasca.

Dar se revenim la Plus. Citeam azi pe ReadWriteWeb ca facilitatea Circles din G Plus nu ar fi sustenabila, si ca utilizatorii o sa oboseasca sa-si tot mute prietenii dintr-un colt in altul.  Hai ma! Nici macar nu s-a lansat si deja presupunem cum o sa ne plictisim de ceva. Mai stii… Poate are experienta cu User Experience 😛

Sunt convins ca Plus va aduce un plus de functionalitate in lumea retelelor sociale. Daca Google ii mentine simplitatea grafica(Cu AdBlockPlus am scapat de reclamele din FB) are sanse sa aiba o functionalitate mai buna decat FB. Pana la urma inginerii de la Google sunt destul de smecheri.

So, cine mai vrea Google Plus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *