Romanii sunt destepti. Dar nu si designerii

Acest post ar fi trebuit sa fie despre rezultatele din Google la cautarea sirului “romanii sunt…”, “romanii sunt d…” si chestii asemanatoare. Ca sa trec totusi rapid prin subiect o  sa spun doar atat: Dezactivati Google Instant si cautati din nou. Zic asta pentru ca in mod normal, cu Google Instant activat lista de sugestii arata cam 4 pozitii, iar dezactivat arata cam 8. Deci in in alea 8 inca nu apare mult doritul cuvant schimbator de opinii tecatoare “destepti”

Romanii sunt destepti

Romanii sunt destepti

 

Buuuun. Acum urmeaza partea buna. In timp ce faceam asa-zisul “research” ca sa postez una alta despre rezultate, ma uitam si pe site-ul sustinator, respectiv RomaniiSuntDestepti, din campania desfasurata de ROM Autentic.

Ce faci cand vrei sa faci un design frumos? Simplu. Pui efecte in Photoshop gen drop-shadow si reflexii sa zicem. Cam asa adica:

les roumains sont
Sromanii sunt
romanians are

romanians are

 

Uite, acum incep sa se vada problemele, daca stii sa te uiti. Pentru ca, in reflexiile de la fiecare caseta sunt doua parti: o data steagul pe care l-au nimerit, si pe de alta parte reflexia textului pe care au nimerit-o doar in 33,(3) % din cazuri, respectiv varianta in franceza. Pentru ca, la variantele in romana si in engleza designerul(care o fi fost el) i-a fost lene sa mai faca manual reflexia in photoshop(sau poate o fi lucrat in GIMP ca sunt bani putini) si le-a copiat de la varianta in franceza. Rezultatul este ca de cele doua casete atarna cate un “les roumains sont latin” cu capul in jos.

Problema in sine nu ar fi grava, dar ma gandeam ca la o agentie mare se lucreaza profi. Acu’, eu ce sa cred? Ca designul a fost facut intr-o noapte cand angajatii au fost tinuti peste program fara plata si cineva a zis: “Las-o ma ca merge si asa, n-o sa vada nimeni!”

Si ca nu credeti ca am inventat uite aici link-urile originale ale imaginilor din componenta site-ului.

http://www.romaniisuntdestepti.ro/wp-content/themes/romaniisuntdestepti/images/engleza.png

http://www.romaniisuntdestepti.ro/wp-content/themes/romaniisuntdestepti/images/franceza.png

http://www.romaniisuntdestepti.ro/wp-content/themes/romaniisuntdestepti/images/romanian.png

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *