Cum se fura la gramaj la fast-food

Din diverse motive ajung azi dimineata la fast-food-ul din Regie de langa Maxx. Daca cineva trece relativ des pe acolo il sfatuiesc sa se uite cu atentie la urmatoarea poveste.

 

Zic sa comand un snitzel de pui cu niste cartofi prajiti, cam asta fiind oferta de la ora 9 din galantare. Zic “Da-ti-mi unu mai mic asa, uite ala de colo, si niste cartofi, da mai putini”. Zis si facut. Femeia ia snitzelul si cartofii si ii asaza pe 2 farfurii de unica folosinta. Urmeaza cantarirea…

Le pune pe rand pe cantarul electronic: snitzelul are 135-140 grame, cartofii 100. Si incepe sa tasteze la casa de marcat. Acum e partea buna: obosit fiind, totusi trag cu ochiu’ la ce tasta femeia. Cand ce sa vezi? Scrie acolo 0.160X4.0 si 0.120X2.5 pentru cartofi. Total cu rotunjire 9.5 lei. Eu ma autosesizez si ii zic sa stea putin. Cantaresc inca o data produsele cu mana mea, scot calculatorul si socotesc totalul: 7,5 lei. Ea se apuca sa recantareasca si sa recalculze insolent produsele, rupe niste bonuri fiscale aiurea, si pana la urma produce rezultatul corect. Interesant e ca nu a scos nici un sunet cand am cantarit din nou produsele si nici nu a comentat. Musca pe caciula, deh.

 

Acum, ce sa fac? Ca pana la urma am platit pretul corect, dat totusi din neatentie plateam lejer cu 20-25% mai mult. Si presupun ca acest gen de comportament nu e unic. Foarte improbabil sa fi fost din greseala. Adica mi se pare imposibil sa gresesti in plus cam cu cate 20-25% la ambele produse. Si chiar daca, macar te scuzai ceva, erai uimit sincer, dar nu asa.

PS: Acum cand am inserat poza vad alta prostie: pe bon scrie total 8.1 lei iar mie, probabil de frica mi-a cerut 7.5(pretul corect de altfel, presupunand veridicitatea cantarului). LOL.

 

4 thoughts on “Cum se fura la gramaj la fast-food

 1. Badescu Alexandru

  Chiar ma si gandeam acum cateva zile cat se fura la fast-food, mai exact daca tu iti comanzi un kebap indicat ca avand 350g sunt sigur ca produsul in final are in jur de 300 maxim! probabil nu peste tot, dar in multe cazuri.. mai ales la fast-foodurile care nu au vanzari masive(precum Dristor) care sa le aduca venituri constante.

  Reply
  1. mihnea Post author

   E, una e sa furi la saorma unde nu prea se cantareste treaba(de obicei se mai cantareste carnea, (si asta atunci cand e saorma foarte ieftina si vor sa fie rigurosi) si alta e sa-ti tasteze altceva pe bon. Asta mi se pare furaciune pe fata.

   Reply
  1. mihnea Post author

   E chiar cel de langa discoteca Maxx din Regie, imposibil sa nu-l vezi(langa market Florady) Ei vand saorma, ca fel principal.
   Ar fi fain sa comanzi ceva cu un aer absent si sa te uiti la cantar si apoi ce marcheaza pe casa. 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *