Merita sa ridici 10 bani de jos?

Am vazut destul de multi oameni care mai vad cate o moneda pe jos si nu se apleaca sa o ridice. Si nu doar de 10 bani ci chiar de 50 bani. Cand e vorba de 50 de bani, exemplul clasic e “mi-e lene sa duc caruciorul de la supermarket inapoi pentru 5 mii. da-l naibii aiurea in parcare”.

cos supermarket

cos supermarket

Un motiv ar putea fi jena pentru a nu lua moneda de jos: poata ca unor persoane le e rusine sa se aplece sa ia ceva de pe jos, stiind ca nu e a lor, mai ales intr-un loc semi-public cum ar fi un bar, o librarie etc. Nu esti pe strada, moneda nu “putea fi a oricui”. Probabil ca e a cuiva din spatele tau care acum se cauta prin buzunare si nu o gaseste… in sfarsit, mai bine o lasi acolo.

Dar motivul care ma distreaza pe mine e cel “nu merita pentru banii astia sa ma aplec”. Pai in cazul asta sa facem un calcul cat te costa pe tine ca timp sa ridici o moneda.

Sa presupunem ca ai un salriu decent de 1000 de euroi. Asta inseamna vreo 4500 de lei. Impartim asta la 21 zile lucratoare vine cam 214 lei/zi. La o zi de 8 ore vin vreo 27 lei/h, respectiv 0.44 lei/minut. Acum presupun ca nu iti ia un minut sa iei ceva de pe jos, mai ales ca esti in drum, nu presupune un detur…

Deci, ce-o sa faci data viitoare cand vezi 10 bani pe jos?

4 thoughts on “Merita sa ridici 10 bani de jos?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *